Керамичните котлони са готварски кухненски уреди за вграждане. Керамичните плотове за вграждане са икономични и лесни за почистване.
Ремонт на керамични котлони

Ремонтът на керамичните плотове е свързан с подмяна на части и елементи, аза да се извърши ремонта трябва точна диагностика. За да се разбере кои елемнт е повреден и дали е възможно рецеклирнето му или подмяната с нов трябва да се демонтира целият плот. Повредите са най-различни: нагорели кабелни обувки, късо съединение или мокри електрически части, нагреватели и терморегулатори на плочите или сензорните кнопки. Често срещан проблем също така при керамични плотове е повредена платка за управление, която е на 12 V.

Монтаж на керамични котлони.

Керамичните плотове са предназначени за монтаж чрез вграждане на повърхността на кухненският плот на долните кухненски шкафове или за вграждане върху готварска печка.
При монтаж на керамичен плот се използват специални крепежни скоби и други елементи посредством, които се извършва закрепването на стъклокерамичният плот към плота на кухнята. Ако нямате отрязан предварително отвор то трябва да бъде отрязан. Рязането на плота се извършва със специален прободен трион или ръчен циркуля в зависимост от предпочитанията на майстора. Когато монтирате плота върху кухненските шкафове е добре да подложите силиконова подложка или силикон мужду стъклокерамичният плот и кухненският плот. Това уплътнение се прави с цел да не прониква вода в кухненските шкафове и в самият керамичен плот, което може да го увреди или да даде на късо.
Подвързване на керамичният плот към електричеството.
За електрическото подвързване на керамичният плот за вграждане ползвайте професионални електроуслуги на електротехник. Опасно е сами да подвързвате електрически котлоните.

Цени за монтаж и ремонт на керамични плотове

Цена за демонтаж и диагностика – 20.00 лв
Цена за монтаж на котлони двойка – 49.00 лв
Цена за монтаж на котлони тройка и четворка – 62.00 лв
Цена за изрязване на отвор в кухненският плот – 35.00 лв
Цена за смяна на плоча – 32.00 лв
Цена за смяна на терморегулатор – 27.00 лв
Цена за смяна на врътка и ключ – 22.00 лв
Цена за смяна на платка за управление – 44.00 лв
Цена за смяна на захранващи кабели- 21.00 лв

Цените са само за труд с ДДС, без включени материали.